onsdag 18. januar 2012

En goomba er født...

Hobbyboden har jeg slengt meg med på en along hvor vi skal strikke til barn. Jeg er spent på om jeg greier å henge med i svingene gjennom hele året, men har i allefall fått til et bidrag denne måneden.
Denne lua var ment som en bursdagsgave til treåringen til en kollega, og er faktisk min første engelske oppskrift. Jeg hadde ikke helt tilsvarende garn, men prøvde meg fram med Smartgarn og pinner i forskjellige størrelser... Det tok sin tid, men til slutt ble jeg ganske fornøyd. I iveren etter å gi bort gaven jeg ble så fornøyd med glemte jeg å ta skikkelige bilder... Snakk om ustrukturert blogger... Heldigvis hadde jeg tatt et skrytebilde med mobilen. Jeg laget også en hals i matchende farge, men den har jeg ikke noe bevis for at eksisterer i det hele tatt c",)
Jeg har brukt nesten et helt nøste Smart fra Sandnes garn og pinne nr 4, 5. Oppskriften finner du her.

2 kommentarer:

  1. Kjempesøt lue. Jeg vurderer å lage en lik selv. Tror sønnen min hadde syntes det var en veldig kul lue.

    SvarSlett
  2. Den lua er så stilig! Den har jeg på planen også!
    Blueberry wafflesokkene finner du oppskrift på her; http://web.archive.org/web/20080324044632/http://www.knitlist.com/98gift/blueberrysocks.htm Den er på engelsk, men mønsteret er som følger; Ta utgangspunkt i en helt vanlig sokkeoppskrift og gjør som følger:
    Til voksen, strikk 12 omganger 2 rette, 2 vrange for å få en vrangbordskant. Strikk så følgende mønster på resten av sokken, dvs resten av skaftet og på de to pinnene som utgjør toppen av foten. 2 omganger rettstrikk over alle maskene, 2 omganger med 2 rette og 2 vrange (slik at de vrange alltid er over de samme vrange maskene). Det er hele oppskriften :)

    SvarSlett