søndag 20. mai 2012

Voksejakke og voksejakke fru Blom...


Skal si denne voksejakka brukte tid på å vokse... Du milde himmel... Det er noe lureri det rillestrikkgreiene... Man tror det skal gå så fort, men så føles det som en evighet. Det har ikke blitt så mye strikking som vanlig heller. Har vært litt kveldsmøter med jobben og innimellom selveste nasjonaldagen og noen trøtte kvelder så har det tatt sin tid...

Voksejakken er en av Nøstebarn sine oppskrifter. Den er strikket i Rasmillas yndlingsgarn på pinne nr. 4. Garnet er veldig lett,  og det blir så mykt og deilig. Jeg er spent på hvordan det er i bruk for jeg syns jo tråden er vel lett å bryte av. Mistenker det ikke er så slitesterkt. Du må gjerne dele dine erfaringer om du har noen c",) Tror faktisk ikke jeg skal si mer om størrelse eller noenting jeg siden dette er et julegaveprosjekt.

Da denne var fullført hadde jeg tenkt å strikke Osloanorakken som er en stor hit i disse dager. Men da jeg fullførte denne, som jeg i grunnen syns ble veldig søt, så ville jeg lage en til. Og mens lysta er der til å strikke med tynt garn må jeg bare slå til... Jeg vet nemlig at den kan forsvinne fort og være borte veeeldig lenge.


Dette var knappene som fikk æren denne gang... c",)

Husker du spirevesten? Den ble ikke gave likevel den... Her viser den seg fram på 17. mai...


Ha en fin dag!

18 kommentarer:

 1. Kjenner meg så godt i gjen i strikkefrustrasjonen din. Rillestrikking vokser ikke like fort som det skal i hodet mitt. Jakken er rå lekker.
  Og spiren er bare så fin!!!

  SvarSlett
 2. Kjempefin jakke! Og helt enig med deg angående rillestrikk - det går saaaakte! Men plaggene blir jo veldig elastiske og kan brukes lenge:) Og spirevesten var nydelig på gutten din!

  SvarSlett
 3. Rillestrikk kan virkelig ta tid ja *sukk* :)

  Så nydelig spirevesten ble på!

  klem

  SvarSlett
 4. For en nydelig gutt med en nydelig vest.
  Å den nøstebarnjakken skjønner jeg godt at gikk sakte med. Men så herlig å få i gave da. Junior her fikk en av faddern sin og den har han brukt i 2år nå.

  SvarSlett
 5. De voksejakkene er bare herlige i bruk.
  Jeg strikket også av et garn som var lett å bryte, men det holdt! Samme brukte jeg i teppet til nøstebarn. Holder ennå, 5 år etter. :D

  Nydelig gutt i flott vest!

  SvarSlett
 6. Den jakka så myk og deilig ut :) Kjempefin!!

  Og flotte gutten i vesten sin :)

  SvarSlett
 7. Smi mens pinnene er varme kan nok være lurt ja! Så fin vesten ble i bruk da, flotte farger!

  SvarSlett
 8. Lurt å strikke mens man har lysten på prosjektet. Har lyst til å lage Osle anorakk etterhvert jeg også. Fin blogg du har, alltid koselig å se nøstebarnstrikk:)

  SvarSlett
 9. Spirevesten gjorde seg som 17.mai-stas! Spesielt med tanke på den 17.maien vi hadde. Tenk på været mindre enn ei uke etterpå!

  SvarSlett
 10. Kjempeflott både vest og jakke!
  Må si at det er ekstra gøy å se plaggene når de er i bruk, og jammen ble det skikkelig finstas!

  SvarSlett
 11. Takk for koselig kommentar i bloggen min!

  Jakken ble kjempefin, og vesten var jo helt passe til sønnen din og til 17. mai :-)

  SvarSlett
 12. Det ble jo en søt jakke, selv om den vart seig. Jeg holder på med en babyjakke i riller nå og jeg er enig: det vokser sakte... Men resultatet bruker jo å bli bra, så da er det bare å bite tennen sammen :)

  SvarSlett
 13. Søt jakke og nydeleg spirevest! Eg har ikkje strikka voksejakken enno, men kan forstå at det føles som om det går veldig sakte. Ønskjer deg ein fin søndag.

  SvarSlett
 14. Så morsomt at Spirevesten har fått bli med på selveste 17. mai! Jeg blir nesten litt stolt ... Det var en nydelig jakke også, og om det kan være til trøst så kan jakken antagelig brukes lenge. Jeg har hatt voksejakke til mine gutter og de har kunnet bruke den i flere år. Jeg har bare erfaring med Rasmilla-garn som er lagt dobbelt og jeg syns det holder seg veldig fint både i vask og bruk. Strikket en Viggogenser til min eldste til skolestart i fjor og den er fremdeles som ny. Holder nå på å eksperimentere med enkeltråd, mulig at det ikke er like holdbart ....

  SvarSlett
 15. For ein nydeleg gut! Og jakka er berre skjønn!

  SvarSlett
 16. Skjønn voksejakke! Og herlig bilde av gutten!

  SvarSlett
 17. Heisann. Så fine dere var på Barnas dag!!! Endelig noen jeg kunne vinke til i toget, hi hi
  Den voksejakka er genial, mem jeg har egentlig ikke strikket den selv. etter oppskriften å se, er den et morsomt strikketøy, men ikke for alle. Jeg har av og til noen kunder som ikke forstår et kvekk, og jeg prøver å fortelle dem at de må tenke speilvendt, da går det helt i surr for dem. Ja, sånn kan det gå for noen.
  Skjønningen din ble jo knallfin i den vesten. Noen ganger er eieren ganske nær, så vi må slutte å tenke på at alt kan bli gaver. Noen ganger må vi beholde det selv.
  Nå skal jeg til frisøren, og så er det jobbings resten av uken.

  SvarSlett
 18. Hei og tusen takk for hyggelig besøk hos meg! Og for at du gjorde meg oppmerksom på din blogg, her var det mye flott og inspirerende! :)

  Jeg legger deg i blogglista mi, og kommer tilbake på besøk :)

  Gry-Anette

  SvarSlett