mandag 30. april 2012

Lykken er...

... En stor boks med såpebobler c",)


... Å ikke være stresset. Å kunne strikke med god samvittighet mens tankene flyr.



... En skål med godteri som kan nytes til en stor kopp te.


... Og lykken er tanken på at det er fridag i morgen c",) 


lørdag 28. april 2012

Hel dress fra Nøstebarn...


Denne dressen syns jeg ble utrolig søt, og det er først nå jeg ordentlig har forstått hvorfor den har slått så an der ute i strikkeverdenen... Jeg syns den er så fin i fasongen, og dessuten er den veldig enkel å strikke, og ikke minst, det går radig med pinne nr 4,5.

Jeg var nok i utgangspunktet ikke så begeistret for den melerte versjonen. Det var meningen den skulle bli ensfarget blå, men så syns jeg blåfargen ble litt "hard" til å ha på hele dressen. Og siden jeg hadde akkurat passe mange nøster naturhvit så ble det en flerfarget versjon likevel. Nå som jeg er ferdig syns jeg egentlig at det var litt kult, og jeg kunne godt tenke meg farger som er litt mer skarpe. Feks turkis og petrol. Det tror jeg hadde vært kjempetøft!


Det blå garnet er babyull fra Gjesdal og det naturhvite er babyull fra Sparkjøp kjøpt på salget i januar. Knappene mener jeg å huske er fra Nøstebarn. Jeg fikk dem til bursdagen for mange år siden, og har spart dem til det perfekte plagget c",)




Jeg avslutter nå den blå måneden, og jeg skal innrømme det blir litt deilig for jeg begynner å bli litt lei. Det verste er at jeg egentlig er veldig lite blå av meg, selv om det ikke ser sånn ut siden jeg har så mye blått garn. Det er vel heller det at gutten min ikke er noe fin i de lyse pastellene som det finnes så mye av i dag, og da blir det jo blå bestandig da. For man vil jo ha litt farger på det...

På Hobbyboden er det grønn som er fargen for mai, og heldigvis gjorde jeg et scoop på pistasjfarget Lima for noen måneder siden c",)   

Endelig er det litt sol igjen her i Porsgrunn. Gleder meg til en lat helg!

mandag 23. april 2012

Takk for sist...

... Det begynner å bli en stund siden.

Jeg har strikket jevnt og trutt, men ramlet litt ut av bloggemodus... Jeg har fortsatt å bruke av de blå restene, men selv om det minker, så tar det liksom aldri slutt...

Barnelue med øreklaffer fra Nøstebarn. En blanding av turkis 2 tråds fra Nøstebarn og noe flerfarget sokkegarn jeg har kjøpt for "evigheter" siden... Størrelsen er fire år, modellen snart likeså. Han er ikke fullt så glad for å sitte svett i sofaen med lue på, men det ble da et bilde til slutt...








Enda et par Levina-pulsvanter. Jeg liker disse bedre og bedre. Enda enklere er det nå som jeg har lært meg å strikke fletter uten flettepinne!

De er flotte med perler, men jeg liker dem bedre uten sånn til hverdagsbruk. På jobb i barnehagen sitter vi mye på gulvet og leker med barna. Jeg lener meg mye på hendene og liker ikke så godt når perlene presser seg inn i håndflatene.


Jeg har heller ikke fått blogget den siste påskekalendergaven...

Et av mine yndlingsgarn c",)
Fargen er en blanding av grønn og petrol, men på dette bildet ser det jo bare blått ut...


Jeg har begynt på en del nye prosjekter... Sånn det ser ut nå bør mai bli måneden for fullføring...

Tingene jeg har startet på er:
Rillebukse fra Myk start boka
Hel dress fra Nøstebarnboka
Levina pulsvanter i naturhvit
Bestefartrøye fra Nøstebarnboka

Nok å gjøre med andre ord...



søndag 8. april 2012

Mer blå småtterier...

Den blå måneden fortsetter her hos meg. Jeg har strikket noe mer småtterier. Det er i grunnen litt koselig å gjøre det i blant. Det går kort tid fra man legger opp masker til man feller av, og det får meg til å føle meg veldig effektiv c",)

Jeg kommer til å unne meg en liten pause fra småsakene nå. Jeg har strikket opp ca halvparten av det garnet jeg viste fram tidligere, men jeg tenker at jeg ligger godt an. Dessuten er det ikke krise om jeg ikke kommer meg gjennom hele haugen. En plan er til for å justeres.... Nemlig... Jeg har begynt å strikke en bitteliten rillebukse, men fortsatt i blått da...




Barnevotter i str
3-5 år.




Barnevotter str
1-2 år uten tommel.







Småsokker i str
3-5 år.









Alle oppskriftene er fra Nøstebarn. Vottene er strikket av de samme garnnøstene jeg har brukt på luene i forrige innlegg, men denne gangen er de blandet med en tråd grått nøstebarngarn. Garnet som heter Ragg Soft prøvde jeg nå for første gang. Er spent på hvordan det holder seg i bruk.

Kalenderåpning har det også blitt...



På fredag fikk jeg et nøste Delight i nydelige farger! Jeg har sett et kjempefint pannebånd på drops sine sider som jeg har lyst til å lage. Om jeg bare kan se å forstå den hersens oppskriften... c",)

I går fikk jeg et søtt påskeegg med masse deilig sjokolade oppi... Det er blitt mange sjokolader borte siden pakka ble åpnet...

I dag fikk jeg et kjempefint nøste med Rowan! Det har jeg bare prøvd en gang før, så jeg gleder meg til å prøve det!

torsdag 5. april 2012

Blå babyer...

Som "alle" andre stusser jeg litt over navnet på de luene her... Jeg kan ikke fatte at Sweet Baby Cap heter Djevellue på norsk... Hva skjedde i den oversettelsen liksom...?


Den til venstre er størrelse 6 måneder. Den til høyre er størrelse 2 år. Begge er laget etter denne oppskriften, en oppskrift jeg forøvrig digger c",) Siden jeg ikke lenger har magebeltet til nøstene aner jeg ikke hvilket garn jeg har brukt...

Dagens kalendergave var knallfin...


Har aldri sett dette garnet før, og jeg gleder meg til å prøve det. Tenkte å lage ankelsokker til meg selv. Må bare bli ferdig med den blå måneden først... c",)


Siden jeg er i det blå hjørnet, og først hadde funnet fram nøstemaskinen og hespetreet kunne jeg like godt ta fram de andre hespene mine med blått garn...



En blå skatt bortgjemt i en skuff... Men bare fram til jeg finner ut hva jeg skal lage av det. Den blåfargen til høyre er så utrolig fin. Blir vel noe til den lille mellomstore... 


onsdag 4. april 2012

En blå april...

Den blå måneden har begynt...

Denne skal være gave til en liten babygutt som nettopp er kommet til verden.
Dette er Nøstebarn sin jakke med rundfelling strikket i Merino Extra Fine. Jeg brukte pinne nr. 4 til slik oppskriften sier, men jeg skal notere meg til en annen gang at jeg bør bruke pinne 4,5. Måtte forlenge den med et knappehull for at den ikke skulle bli så kort. Den ser veldig lang og smal ut i modellen så jeg er spent på hvordan det blir på.



Jeg har også strikket en enkel hals. Dette er enkleste slag. Ett nøste Sandnes Kashmir Alpakka, så tykk pinne du ønsker, og strikk en kvadrat. Brett og sy på en knapp bak til lås og noe dill dall foran til pynt...

 

I tillegg åpner jeg hver dag kalendergaver, og det er jo en fryd hver gang c",)

På mandag fikk jeg en søt teboks med spennende te oppi... Jeg har ikke prøvd den før, men jeg gleder meg til å prøve.


I går fikk jeg noen søte knapper c",) Jeg vet akkurat hvem som kommer til å få hjemmstrikkede ting med Hello Kitty knapper på... Men det kan jeg selvfølgelig ikke røpe her nå... De blå knappene tror jeg jammen er makne til de jeg har satt på babyjakka. Det passer meg utmerket for jeg elsker de knappene!



I dag fikk jeg en pakke med deilig marsipansjokolade... Jada... Jeg vet det mangler en på bildet....


Vi er klare for påske og litt langfri nå c",) Gleder oss til late dager hjemme....

God påske til dere alle!

søndag 1. april 2012

April er måneden for restegarn...

Aprilsnarr....

Neida. Jeg har blogget det før, og jeg mener det enda. Jeg har tenkt å lage temaer her i bloggen måned for måned, og april er måneden for å bruke opp restegarn og annet garn som har ligget på garnlageret alt for lenge... På Hobbyboden er blå fargen for april  i Ett år i farger. Jeg ser derfor muligheten for å bruke opp litt blått restegarn sånn i første omgang.

Blir jeg kvitt noe av dette garnet er jeg kjempefornøyd med min egen innsats...


Jeg ser mye av dette kanskje bare er egnet til småsokker, og som dere kanskje vet er min sokkemodus veldig av for tida... Hadde vært fint om den kom i gang nå da... Jeg har tenkt å gi sokker i julegaver i år, i tillegg til at både jeg og den mellomstore trenger nye raggsokker i år.

Først må jeg bare gjøre ferdig en babyjakke jeg skal gi i bort i barselgave.


Jeg håper nesten å bli ferdig med denne i løpet av dagen så jeg kan hive meg i gang med restehaugen.

Jeg har åpnet en gave i kalenderen i dag også c",)


Dette garnet har jeg aldri prøvd før. Det passet perfekt for jeg ønsket meg garn så jeg kunne lage sokker til meg selv. Dette garne er en god grunn til å komme meg sokkemodus c",) 


Ha en fin dag!